fbpx
 

“Wij beseffen niet hoe goed we het hebben”

Optiek Van Bael

“Wij beseffen niet hoe goed we het hebben”

Optiek Van Bael uit Temse ontvangt van Licht voor de Wereld het label van ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak helpt ons in de strijd tegen kinderblindheid. Zaakvoerster Ellen Van Bael legt uit waarom haar zaak Licht voor de Wereld steunt:

“Als opticien-optometrist in België zie ik dat mensen hun ogen voor evidentie nemen. We hebben alle mogelijkheden tot goede oogzorg. In Afrika zijn de cijfers wat blindmakende oogaandoeningen betreft schrijnend, en is een bril of een oogoperatie voor velen daar onbereikbaar. Wij beseffen soms niet hoe goed wij het hier hebben!”

(lees verder onder de foto)

Optiek Van Bael

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.