#brilfie #lunettespourtous

En jij? Zet jij ook jouw bril op? #Brilfie

  Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Bril op 8 april, lanceert de NGO Light for the World België de #brilfie-actie. Het doel van deze campagne? De aandacht vestigen op de wereldwijde nood aan betaalbare brillen.

  In ons land kan je bij een refractieafwijking, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme, terecht bij een oogspecialist. Dat is echter niet overal het geval. Zo’n 700 miljoen mensen over de hele wereld hebben een bril nodig, maar hebben daar geen toegang toe. In bijvoorbeeld Sub-Sahara-Afrika zij de medische voorzieningen en de financiële middelen zeer schaars, waardoor de toegang tot oogzorg heel beperkt is.

  Download hier de filter

  “Ik draag mijn bril omdat zicht een recht is, geen privilege. En ij? Zet jij jouw bril ook op?”

  Verschillende bekende gezichten en het team van Light for the World nemen deel aan de #brilfie-actie. Ter gelegenheid van deze speciale dag en met de Facebook- en Instragram-filter zetten ook zij een mooie gele bril op:

  Eline de Muynck en Gella Vandecaveye zijn de voortrekkers van de #brilfie-actie. Eline de Muynck merkt op: “Het besef dat miljoenen mensen geen toegang hebben tot iets fundamenteels als een bril, is hartverscheurend. Met de #brilfie-actie willen we dit probleem zichtbaar maken en steun genereren. Elke gedeelde foto helpt om bewustzijn te creëren en kan zo de aanzet zijn tot positieve verandering”. Gella Vandecaveye voegt toe: “Goed zicht is essentieel; zonder verandert het dagelijks leven in een constante strijd. De #brilfie-actie is meer dan een foto, het is een krachtig statement en een oproep tot verandering. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zicht geen luxe is, maar een basisrecht.”

  Wil jij ook meedoen?
  En wil je je vrienden en familie bewust maken van het gebrek aan betaalbare brillen wereldwijd?

  Maak een foto of een filmpje van jezelf met deze #brilfie-filter via Facebook of Instagram, deel het op je eigen sociale media en stuur het ons door!