eye care logo small
eye care logo small

UNITE
FOR SIGHT

25 miljoen mensen in Sub-Sahara-Afrika leven met een visuele beperking. Zij zijn matig tot ernstig slechtziend of zelfs blind. Bij 90% van deze mensen kan slechtziendheid en blindheid vermeden worden met tijdige en kwalitatieve oogzorg. Dit zijn harde cijfers.

Als oogprofessional begrijp je het belang van een helder zicht en de impact die dit kan hebben op iemands leven. Helaas is geschikte oogzorg niet voor iedereen zo vanzelfsprekend en toegankelijk.

De Eye Care Community strijdt tegen dit onrecht

 

De Eye Care Community (een initiatief van Light for the World Belgium) is een solidaire gemeenschap van oogzorgprofessionals en stakeholders uit de oogzorgwereld, met als doel:

  • zorgverleners, opticiens en oogartsen in Sub-Sahara-Afrika de kans geven om hun beroep in de beste omstandigheden uit te oefenen.
  • projecten te ondersteunen die oogzorg toegankelijk maken voor de lokale bevolking in Congo, Rwanda en Tanzania.

Bij Light for the World geloven we sterk in de hartverwarmende solidariteit tussen oogzorgprofessionals en hun collega’s in Sub-Sahara-Afrika. Deze solidariteit willen we in de komende jaren laten groeien tot een heuse gemeenschap waarin je jouw steentje ook kan bijdragen.

Met de Eye Care Community kunnen we effectief een impact realiseren

 

In Sub-Sahara-Afrika kan de Eye Care Community zo’n 22,5 miljoen mensen met een visuele beperking helpen door kwalitatieve en toegankelijke oogzorg aan te bieden.

De Eye Care Community engageert zich rond specifieke projecten en neemt actief deel om dit zo goed mogelijk te ondersteunen. Financieel en op andere manieren.

Door Eye Care Ambassador te worden kan jij een blijvende impact maken op de levens van mensen met een visuele beperking in het Zuiden van Congo. Want samen staan we sterker in de strijd tegen vermijdbare blindheid!

Meer weten over een van deze projecten?

Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de pagina van het project!