fbpx
 

Optiek Boeykens helpt ogen openen

Optiek Boeykens

Optiek Boeykens helpt ogen openen

Optiek Boeykens uit Lebbeke is één van onze nieuwe ‘Opticiens voor de Wereld’. Zaakvoerder Raf De Leebeecke is fier op zijn zaak:

“In 1994 namen wij Optiek Boeykens over in Lebbeke, Oost-Vlaanderen. De zaak is opgestart in de jaren zestig en een gevestigde waarde in Lebbeke. Door de jaren heen bouwden wij de zaak uit met onze nieuwe inbreng en technieken. We staan steeds garant voor kwaliteit en goede service na verkoop.”

De zaakvoerder las over het werk van Licht voor de Wereld en zag het meteen zitten om een goed doel te steunen dat met zijn sector verbonden is:

“Goed zien lijkt voor ieder van ons een evidentie. In verschillende Afrikaanse landen is dit echter niet zo. Zoals wij ook mensen van onze directe omgeving willen voorthelpen met het verbeteren van hun zicht, zo willen wij ook een bijdrage leveren aan een beter zicht voor kinderen in Afrika, zodat ook zij kans krijgen op een betere toekomst!”

 Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.