Light for the World Tanzania team

Lokale verankering in Tanzania

  Joseph Banzi, nationaal directeur in Tanzania

  Joseph Banzi met één van onze gespecialiseerde leerkrachten.

  De ontwikkeling van Light for the World Tanzania staat niet stil. In 1997 startten we met de werking van Licht voor de Wereld in Tanzania. We openden een eerste oogdepartement in Dar es Salaam en volgden relatief snel met de uitbouw van drie andere oogzorgcentra in verschillende Tanzaniaanse regio’s. Daarnaast zetten we in op het inclusief onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. In november 2020 startte Joseph Banzi als nationaal directeur.

  Joseph slaat de brug tussen Light for the World Tanzania en de lokale, regionale en nationale overheden. “Ik heb steeds graag gewerkt in de oogzorg sector omdat het er een is waar je snel resultaten boekt,” zo vertelt hij. “Als een kind niet naar school kan omwille van zijn slechtziend- of zelfs blindheid, dan voorzien wij de nodige tools om dat kind zicht te geven op een betere toekomst.”

  Ontmoeting met een leerling van het programma inclusief onderwijs

  “Dertien jaar geleden werkte ik in het Kilimanjaro Centre for Community Ophtalmology. Ik leerde er mensen te overtuigen om op consultatie te komen of zich te laten opereren. Ook de outreach programme werd mee door mij gelanceerd. Hierbij verplaatsen wij ons naar potentiële patiënten om hen zo nodig naar het ziekenhuis te brengen voor een chirurgische ingreep. Mijn eerdere professionele ervaring zorgt ervoor dat ik weet hoe een samenwerking met de overheid de werking van Light for the World Tanzania kan versterken.”

  Lees hier het volledige interview met Joseph Banzi

   

  Twee nieuwe oogartsen ontvangen hun diploma in CCBRT

  Photo des diplômés de CCBRT

  Dr. Katuta Ramadhani en dr. Nicholas Chaula (links op de foto) zijn dankzij een beurs van Licht voor de Wereld in december afgestudeerd als oogarts aan de Muhumbili universiteit. Ze versterken nu de oogafdeling van CCBRT, ons partnerziekenhuis in Dar es Salaam, Tanzania. Zo versterken we niet alleen het personeel van onze ziekenhuizen, we garanderen ook kwaliteitsvolle oogzorg in heel Tanzania.

  Lees over onze plannen 2021

   

  Header foto: Joseph Banzi : tweede van links.