Vrijwilliger vertaler Nederlands-Frans

  VRIJWILLIGER : VERTALER NEDERLANDS-FRANS 

  Light for the World is een dynamische Belgische ngo, die In Sub-Sahara-Afrika niet alleen vermijdbare blindheid bestrijdt en oogziektes geneest, maar ook inzet op inclusief onderwijs voor kinderen met een visuele beperking. De focus ligt op het verbeteren van de levenskwaliteit van diegenen met een visuele beperking, hun families en op het waarborgen van hun rechten. We financieren en ondersteunen verschillende projecten in Congo, Rwanda en Tanzania. 

  Om haar activiteiten van haar communicatie- en fondsenwervingsteam in België te ondersteunen, is Licht voor de Wereld op zoek naar gemotiveerde vrijwilliger-vertalers Nederlands-Frans 

  Waaruit bestaat je takenpakket?

  • Je vertaalt geschreven publicaties (brieven, folders, rapporten, etc.), die je per e-mail ontvangt, nauwkeurig en zorgvuldig van het Nederlands naar het Frans en omgekeerd. 
  • Je past je stijl en terminologie aan aan die van de organisatie en volgt de opmerkingen van collega’s van Light for the World hierover op. 
  • Je aarzelt niet om publicaties van Light for the World te raadplegen of contact op te nemen met je collega’s om meer informatie te vragen als een tekst voor jou niet duidelijk genoeg is. 
  • Je respecteert de vertaaldeadlines die met de ngo zijn afgesproken. 

  Over welke vaardigheden verwachten we dat je beschikt?

  • Je hebt een goede beheersing van gesproken en geschreven Frans en Nederlands. 
  • Je hebt kennis van en eerdere professionele ervaring met vertalen. 
  • Je bent geïnteresseerd in de projecten van Light for the World, met name op vlak van inclusief onderwijs en ooggezondheid in lage-inkomenslanden.  
  • Je bent enkele uren per maand beschikbaar. 

  Wat kan je van ons verwachten?

  • Als vrijwilliger kom je terecht in een gemotiveerd en toegewijd team dat je zal ondersteunen wanneer dat nodig is. 
  • Mogelijkheid tot thuiswerk. Indien gewenst, kunnen we je ontvangen op ons hoofdkantoor in Brussel (Molenbeek/Koekelberg), dat gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en de auto. Koffie en versnaperingen maken uiteraard deel uit van dit onthaal, net als het warme contact met onze vriendelijke medewerkers en andere vrijwilligers. 

  Zie je deze job al helemaal zitten?

  Stuur ons dan zo snel mogelijk je CV en motivatiebrief per e-mail naar job@lightfortheworld.be met de vermelding van de vrijwilligersfunctie waarin je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld “Vertaalvrijwilliger”. Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Mathieu Fraikin, Communicatie en pers, via mathieu.fraikin@lightfortheworld.be.