David

Een lange-termijnbehandeling voor David

    De kleine David, een jongetje van 5 jaar oud, woont met zijn zeven broertjes en zusjes en zijn ouders in Bukavu in de DRC. Zijn familie merkt al enkele maanden een witachtige reflectie op in David’s pupil.

    Zijn moeder maakte zich zorgen en nam David mee naar de oogkliniek in Kabgayi, wat op zo’n twee dagen wandelen ligt. Ter plaatse onderzocht een oogarts het kind en ontdekte retinoblastoom. Dit is een soort genetische netvlieskanker die vaak rond de leeftijd van 5 jaar optreedt.

    David et l'ophtalmologue à la clinique de KabgayiEen behandeling op de lange termijn is noodzakelijk. Daarom gaat David elke maand met zijn mama naar het oogziekenhuis in Kabgayi. Hij krijgt zijn behandeling gratis en ook de kosten voor het vervoer van en naar de kliniek worden vergoed. Daarnaast kunnen ze genieten van gratis eten in het ziekenhuis. David is ondertussen toe aan zijn zesde behandeling.

    “Ik was erg aangedaan van de diagnose en ook nu, als ik aan deze ziekte denk, voel ik me slecht” treurt Davids moeder. “Maar de artsen zijn een grote steun en ik durf zelfs te hopen dat David zal genezen. Ik was bang voor de kosten van de behandeling, maar dankzij de steun van sympathisanten hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Zij geven me opnieuw hoop!”