Jaden

Jaden’s dappere strijd tegen oogkanker

    Jaden is een tweejarig jongetje dat in Ifakara, Tanzania woont. Op een dag merkten Jaden’s ouders een witachtige waas op in het midden van zijn rechteroogje. “Het was een merkwaardige waas die ‘s nachts glansde als de ogen van een kat” beschrijft zijn moeder. Jaden’s vader raadpleegde vrienden die werkzaam zijn in het Ifakara oogziekenhuis, partner van Light for the World, om hun bezorgdheid te uiten. 

    Op aanraden van hun omgeving brachten de ouders hun zoontje naar het Ifakara ziekenhuis, waar na een CT-scan de diagnose oogkanker, werd gesteld. Hun wereld stortte in. “Als ouders is het hartverscheurend om te horen dat je kind lijdt aan een levensbedreigende oogziekte en zijn oogje zou verliezen” aldus zijn moeder. 

    Jaden en zijn moederMeteen werd een operatie ingepland, en de oogarts sloeg erin de kanker succesvol te verwijderen. Gelukkig waren er geen tekenen van uitzaaiing op te merken. “We beseffen dat we erg veel geluk hebben dat we er zo snel bij waren en dat de juiste zorgen voor ons toegankelijk waren. Dankzij de steun van donateurs van Light for the World werden zelfs de kosten van de consultatie, operatie en medicatie gedekt. Zo hoefden we ons toch al geen zorgen te maken over het kostenplaatje”, legt de moeder uit.  

    Jaden heeft nu een namaakoogje waardoor hij er net zo uitziet als andere kinderen. “Het valt amper op te merken dat het een prothese is” zegt Jaden’s moeder. Zijn ouders kijken hoopvol naar de toekomst, want sinds de operatie barst Jaden van de energie. “Hij rent de hele dag rond en is altijd aan het voetballen. Misschien wordt hij later wel een echte voetbalster” aldus zijn ongelooflijk trotse moeder. 

    Dankzij de steun van onze donateurs kon Jaden genezen. Help mee de juiste zorg voor kinderen zoals Jaden toegankelijk te maken. Doe een gift!