Felix

Felix kan eindelijk zijn droom waarmaken

  De tienjarige Felix uit Dar es Salaam droomt van een toekomst als kinderdokter. Hij wil de kinderen van Tanzania van de zwaarste ziektes genezen.

  Maar een goede dokter heeft goede ogen nodig. Dat weet jij ook! Helaas mist Felix een goed zicht in één van zijn ogen. De jongen lijdt namelijk aan traumatische cataract. Een scherpe steen raakte Felix in het oog toen een auto voorbij scheurde. Sindsdien is hij halfblind.

  Felix loopt nu vaak tegen de deur, hij kan geen bal meer vangen en hij struikelt over kippen. Bovendien heeft hij dagelijks hoofdpijn doordat hij scheel kijkt.

  De gevolgen van zijn oogprobleem zijn ernstig… Felix ziet niet meer wat de juf op het schoolbord schrijft. Hierdoor raakt hij achterop. De juf verliest haar geduld en stuurt hem naar huis. Nu gaat Felix niet meer naar school. Maar het wordt nog erger… De jongen ziet zijn vriendjes niet meer, hij verveelt zich en hij weent vaak. Hij voelt zich een grote last voor zijn mama. Zijn grote droom om dokter te worden lijkt steeds verderaf.

  Felix est heureux après son opération

  Felix glundert vol levenslust na zijn operatie.

  Gelukkig kan Felix rekenen op de warme steun van onze sympathisanten. Door hun hulp kan hij spoedig geopereerd worden op de oogafdeling van het partnerziekenhuis CCBRT. Na een uurtje is de operatie al voorbij.

  De volgende ochtend kan Felix opnieuw helder en scherp zien, en dit mét beide ogen. Zo heeft de jongen weer hoop op een mooie toekomst. Dit werd hem geschonken voor een bedrag van maar 150 euro. Klinkt betaalbaar, toch? Niet voor zijn alleenstaande moeder. Met haar fruitwinkeltje verdient zij omgerekend nauwelijks een euro per dag.

  Felix heeft ondertussen zijn volle levenslust teruggevonden. Hij speelt opnieuw voetbal en op school is hij de meest leergierige leerling van de klas. En zijn droom? Die is helderder dan ooit: “Ik wil de beste dokter van Tanzania worden.”

  Een goed zicht is van levensbelang voor het welzijn en de toekomst van elk kind. Doe een gift van 150 euro en schenk zicht aan een kind.

   

  Het verhaal van Felix is gebaseerd op reële feiten. Om zijn privacy te garanderen werden er enkele elementen aangepast, waaronder zijn naam.