Kaarsenverkoop

Een lumineuze actie die het zicht herstelt

  De prijs voor de meest originele inzamelactie gaat naar… de 6C-klas van het Atheneum Marguerite Yourcenar in Laken, Brussel.

  De geëngageerde leerlingen maakten biologische balsemkaarsen in de les chemie en ontwierpen vervolgens een promotieposter in de Engelse les.

  Les élèves de 6C à l'Athénée Marguerite Yourcenar confectionnent des bougies pour soutenir Lumière pour le Monde“Ik stelde mijn leerlingen voor om deze kaarsen te verkopen ten voordele van Licht voor de Wereld”, legt mevrouw Zahti uit, één van de twee leerkrachten achter het project. “De leerlingen apprecieerden jullie actie en kozen voor jullie als goede doel.”

  Dit interdisciplinaire project was een groot succes: de zestig kaarsen werden in ongeveer 20 minuten verkocht. De jongeren zamelden zo’n 450 euro in voor Licht voor de Wereld. Dankzij hen konden drie blinde kinderen in Afrika een cataract operatie ondergaan.

  Naast de verkoop was het de bedoeling de school en de ouders bewust te maken van de strijd tegen vermijdbare blindheid. En het werkte: “We kregen veel e-mails van collega’s en ouders die geraakt waren door het doel. Het was een zeer waardevolle ervaring waar zowel de leerlingen als de leerkrachten van genoten hebben!”

  Bedankt aan al deze leerlingen en de leraren voor hun geweldige initiatief en solidariteit!

  Zin om ons te steunen door uw eigen inzamelactie te lanceren? Het is mogelijk in een paar muisklikken. Ga naar ons platform actie.lichtvoordewereld.be!