Zijn zicht werd hersteld. Opnieuw hoop voor het hele gezin !

  Amoury, 33 jaar, is een boer die samen met zijn vrouw zijn twee dochters opvoedt. De afgelopen twee jaar is zijn zicht geleidelijk aan verslechterd. Vandaag is hij volledig blind. Hij kan niet meer werken op het veld en is afhankelijk van de hulp van zijn gezin.

  “Ik moet thuis blijven. Ik voel me nutteloos en heb alle hoop verloren”, zegt hij met pijn in zijn hart.

  Cataract heeft vergaande gevolgen. Ook voor gezinnen. Slechtziende of blinde mensen zijn over het algemeen niet in staat om te werken. Ze kunnen niet langer voor hun gezin zorgen, zoals Amoury. En ze hebben voortdurend hulp nodig bij dagdagelijkse taken.

  Kinderen en kleinkinderen moeten vaak inspringen voor de zorg van een slechtziend of blind familielid, waardoor ook zij niet meer naar school kunnen gaan. Of erger nog, kinderen en kleinkinderen moeten soms gaan werken om met het gezin financieel staande te houden.

  Op een dag hoorde Amoury dat er oogscreenings plaatsvinden in Dodoma, Tanzania. Samen met zijn vrouw gaat hij er naartoe. Een oogarts onderzoekt hem en diagnosticeert hem met bilaterale cataract. Dit is eigenlijk een gevolg van de diabetes waar Amoury aan lijdt.

  Tijdens een operatie wordt de beschadigde lens vervangen door een kunstlens. Dankzij deze ingreep kan hij de volgende dag terug zien. De arts legt uit dat hij, gezien zijn diabetes, zijn bloedsuikerspiegel regelmatig moet controleren en de instructies moet opvolgen om gezond te blijven.

  Amoury is zo blij dat hij zijn zicht terug heeft. Hij kan het land weer bewerken. Hij kan weer mensen vervoeren op zijn motorfiets. Hij kan dus terug geld verdienen om zijn familie te voorzien van eten. En hij is zijn vrouw en dochters niet meer tot last. Amoury is weer gelukkig, net als zijn gezin.

  Wil je een impact hebben niet alleen op één persoon, maar op een hele familie?
  Dat is mogelijk dankzij een oogoperatie!

  Doe nu een donatie. Geef 52 euro en schenk een hele familie een nieuwe toekomst.