Griet at school

“Dankzij mijn vrijwilligerspositie bij Light for the World vond ik opnieuw mijn weg”

  Zeven jaar geleden stond Griet op een kruispunt na het afronden van een lerarenopleiding: “Als vroedvrouw met langdurige gezondheidsproblemen, hoopte ik dat de onderwijssector een alternatief zou bieden om opnieuw aan de slag te kunnen gaan” vertelt ze. Maar al snel besefte ze dat het leraarschap uitdagender was dan gedacht, en het stilzitten bracht een groeiend gevoel van doelloosheid met zich mee. 

  Nochtans bleek lesgeven haar grote talent te zijn. “Het leek dan ook zonde om na 2 jaar zwoegen mijn nieuw diploma zomaar op te bergen” legt Griet uit. “En zo kreeg het idee om als vrijwilliger gastlessen te geven vorm”. De vrijheid om op haar eigen tempo en manier les te geven, ongeacht het onderwerp of de doelgroep, werd haar grote drijfveer. 

  Én laat dat nu net zijn wat Griet’s vrijwilligerspositie bij Light for the World zo uniek maakt. Ze kreeg de vrije hand om het scholenprogramma vorm te geven, iets wat nieuw voor haar was. “In vorige vrijwilligersjobs ondersteunde ik projecten die uitgewerkt werden door het team en voerde ik enkel uit op hun vraag. Bij Light for the World kreeg ik de volledige vrijheid en kon ik werken op mijn eigen tempo” glundert ze.  

  Het programma voor de scholenwerking kreeg intussen vorm: “Het talent dat ik 7 jaar geleden ontdekte, kreeg de kans zich een stuk te ontplooien. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn gevoel van eigenwaarde weer werd opgekrikt. ik kom in contact met mensen en kan zo een kleine wederdienst geven aan de maatschappij door mezelf vrijwillig in te zetten” vertelt Griet. 

  Inmiddels evolueerde Griet’s rol binnen de organisatie. “Mijn nieuwe rol stelt me opnieuw voor uitdagingen, en dat maakt het soms spannend. Maar tegelijk werk ik nu mee aan de ontwikkeling van nieuwe projecten, gesteund door collega’s die me het gevoel geven dat mijn inspanningen ertoe doen. Het opent de deur naar bijleren en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. En wie weet wat voor nieuwe ontdekkingen over mezelf er nog in het verschiet liggen…”. 

   

  Kriebelt het ook bij jou om je handen uit de mouwen te steken voor onze organisatie? Bekijk hier onze vrijwilligersvacatures.