Optiek Laureyssens

Optiek Laureyssens is ‘Opticien voor de Wereld’

  Optiek Peter Laureyssens is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Edegem ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Al 30 jaar staan ze in voor kwalitatieve oogzorg en brillenmode. Samen met Licht voor de Wereld willen ze oogzorg voor iedereen mogelijk maken:

  “Al 30 jaar staat Optiek Peter Laureyssens in Edegem voor kwalitatieve oogzorg en brillenmode. Een tijdje geleden kwam ik in contact met ‘Light for the World’, een organisatie die in Afrika voor kinderen en volwassenen oogzorg voorziet. Meteen sloeg mijn hart over. Ik wil met onze zaak dit fantastisch initiatief steunen en een steentje bijdragen om ook in Afrika ‘goed zien’ als basisbehoefte te kunnen realiseren.”

  (lees verder onder de foto)

  Foto van optiekzaak

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.