Optiek Hanssens is ‘Opticien voor de Wereld’

  Optiek Hanssens is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Liedekerke ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Optiek Hanssens is een trouw gezicht in de gemeente. Hilde is meer dan 30 jaar opticien. Ze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen in de strijd tegen kinderblindheid.

  “Het is een ongelooflijke onrechtvaardigheid dat er nog steeds blinde kinderen zijn, die eigenlijk met een relatief eenvoudige operatie zouden kunnen zien. Ik ben blij dat ik Licht voor Wereld kan steunen, zodat nog meer kinderen kunnen geholpen worden.”

  (lees verder onder de foto)

  Winkel van Optiek Hanssens

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.