© Karen Vandenberghe

Nieuw bureau in Rwanda

  In december namen we afscheid van onze collega Martin Rotsaert. Hij vertrok met hebben en houden naar het mooie Rwanda. En toch is dit geen definitief afscheid. Naar aanleiding van het nieuwe programma 2022-2026 opent Martin in naam van Licht voor de Wereld een nieuw bureau in het partnerland.

  Martin Rotsaert

  Martin Rotsaert neemt de opening van een nieuw bureau in Rwanda op zich.

  “De oprichting van een lokaal bureau zorgt voor meer verankering in het land,” zo vertelt hij. “Vanuit Brussel was dit niet mogelijk. Zo staan we dichter bij de lopende projecten en krijgen we een beter inzicht in de context en de prioriteiten van de regio’s binnen het land.”

  We willen de samenwerking met huidige partners versterken door hen beter te ondersteunen. Daarnaast willen we nieuwe samenwerkingsafspraken aangaan met andere bestaande ziekenhuizen en onderwijsinstellingen, willen we meewerken aan de uitvoering van de nationale strategie rond oogzorg en inclusief onderwijs, zullen we nauwer samenwerken met plaatselijke en internationale organisaties en blijven we zoeken naar nieuwe financieringsbronnen. Het wordt sowieso een hobbelig parcours, waarvan de registratie van Licht voor de Wereld als ngo de grootste uitdaging zal vormen.

  “De oprichting van een kantoor in Rwanda is een belangrijke stap voor de toekomstige projecten van Licht voor de Wereld in dit land,” aldus Martin. “Het toont de ambities van onze organisatie en vooral de wens om de impact van onze werking ten gunste van kwetsbare mensen met een visuele beperking te vergroten. Met het nieuwe kantoor zijn we in staat om de activiteiten uit te breiden naar andere provincies in het zuiden, oogzorg toegankelijker te maken en inclusief onderwijs te bieden aan kinderen met een visuele beperking in nieuwe districten en scholen.”

  Steun ook onze projecten in Rwanda! Doneer vandaag.

   

  Foto header: © Karen Vandenberghe