Mpoyo, Lubumbashi, Congo

De kleine Mpoyo (6) kan eindelijk zien !

  De mens is niet gemaakt om zijn leven in het donker door te brengen. Beeld je maar eens in wat je als kind moet doorstaan als je jaren in het volstrekte duister opgroeit. Dat was nochtans lange tijd het lot van Mpoyo.

  Al in de buik van zijn moeder Cécile waren Mpoyo’s ogen wazig. Bij zijn geboorte maakt de blijdschap stilaan plaats voor diepe vertwijfeling en droefheid.

  “Voor hem ben ik een schim, meer niet”, zucht ze. “Hij ziet amper als ik zwaai. En als zijn vrienden buiten spelen, kan hij niet meedoen.”

  De wereld van Mpoyo is troebel en wordt elke dag donkerder. Kan hij straks wel leren lezen en rekenen op school? Krijgt hij ooit de kans om journalist te worden, zijn grootste droom?

  Cécile is radeloos.
  “Wij zijn straatarm. Raadplegingen bij de oogarts zijn onmenselijk duur. Hoe moet mijn lieve jongen zich later redden?”

  Verloren zicht, is dat verloren leven? Volgens meneer Honoré niet. Hij werkt als gemeenschapswerker bij Saint Yvonne. Deze oogkliniek in Lubumbashi is een van de partnerziekenhuizen van Licht voor de Wereld.

  Wanneer hij de familie bezoekt en het waas in de ogen van de intussen zesjarige Mpoyo ziet, weet hij genoeg. Het kind heeft cataract, een vertroebeling van de ooglenzen. Maar deze kwaal is te genezen.

  Én nog meer goed nieuws: een week na het bezoek van meneer Honoré wordt Mpoyo al geopereerd. Na zes donkere jaren knippert Mpoyo verbaasd met de ogen en kijkt hij rond. Zijn moeder en zusjes huilen van ontroering.

  Nu kán Mpoyo naar school en misschien ooit journalist worden!

  Help ons licht brengen in het leven van kinderen zoals Mpoyo. Geef vandaag een gift en geef hen de kans om te zien, te leren en te dromen. Jouw steun maakt een wereld van verschil voor kinderen die anders in het donker zouden blijven leven. Doe mee en maak een blijvend verschil in hun leven!