Herwonnen licht in de ogen van een kind

  Op 4-jarige leeftijd heeft Joyce al heel wat meegemaakt. Afkomstig uit het Rubavu district in Rwanda, op meer dan 130 km van het Kabgayi-ziekenhuis, stond ze al op zo’n jonge leeftijd voor een ontmoedigende realiteit.

  Het begon enkele maanden geleden, toen de eerste tekenen van een slechter zicht verschenen. “Het leek alsof de zon langzaam onderging. Eerst ging het licht uit in één oog, toen ook in het andere”, deelt haar moeder. Langzaam maar zeker raakte Joyce volledig blind.

  Ten einde raad brachten haar ouders haar naar het Gisenyi-ziekenhuis. Daar werd cataract in beide ogen vastgesteld. Maar het benodigde medische materiaal ontbrak ter plaatse. Dus volgde er een nieuwe etappe: een busreis van vier uur naar het oogziekenhuis van Kabgayi.

  JoyceEenmaal daar stelden de oogartsen van Kabgayi Joyce en haar ouders gerust met hun deskundigheid. “Met een relatief eenvoudige operatie kunnen we het zicht herstellen”, legden ze uit. Dit was als een sprankje hoop te midden van een uitzichtloze situatie.

  Voor Joyce en haar ouders voelde de operatie als een sprong in het diepe. Maar na de succesvolle ingreep brak er een moment van intense vreugde: Joyce kreeg haar zicht terug. Het was een keerpunt in hun leven, gevuld met hernieuwde hoop voor de toekomst.

   

  Wil jij kinderen zoals Joyce helpen het zicht terug te krijgen? Doe een gift.