Ellen Van Bael (Optiek Van Bael) & Raf Mastbooms (Belgoptic)

Ellen Van Bael wandelt 100km voor het zicht

  Ellen Van Bael is derde generatie opticien-optometrist in Temse (Optiek van Bael). Ze is al een aantal jaar Opticien voor de Wereld en zet zich actief in om haar klanten en omgeving te sensibiliseren over de werking van Licht voor de Wereld. “Ik vind dat iedereen op deze mooie aarde goede oogzorg verdient. Of je nu in Europa of Afrika woont, het zou geen verschil mogen maken. We hebben in België geluk wat de toegang tot oogzorg betreft: we hebben gespecialiseerde oogziekenhuizen, oogartsen, optometristen en vakkundige optiekzaken. We staan er niet altijd bij stil wat voor een privilege dit is.”, aldus Ellen Van Bael.

  Eind vorig jaar zat Ellen samen met Raf Mastbooms, de drijvende kracht achter Belgoptic, een platform waar alles draait rond opticiens, toeleveranciers, contactlens- en brillenfabrikanten. “We kwamen op het idee om een actie op te zetten voor de oogkliniek van Kananga en hierover via mijn uitgebreid netwerk over te communiceren.”, vertelt Raf.

  Een mars tegen vermijdbare blindheid

  Ellen start op 12 februari een ‘mars tegen vermijdbare blindheid’. Ze gaat 100km wandelen op vijf dagen en zal daarbij letterlijk het pad kruisen van Licht voor de Wereld in Molenbeek. Het aantal kilometers staat symbool voor de dagenlange wandelingen, die mensen in Congo met een visuele beperking moeten maken om een gespecialiseerd oogziekenhuis te bereiken. Ze wil 15.000 euro ophalen voor de oprichting van de optiekzaak van het nieuwste oogziekenhuis van Licht voor de Wereld in Kananga.

  We need your help!

  Steek deze Opticien voor de Wereld een hart onder de riem en steun haar actie. Samen met Ellen en Raf bouw je mee aan de toekomstige optiekzaak van het nieuwe oogziekenhuis. Jouw duwtje in de rug maakt de toegang tot kwaliteitsvolle oogzorg voor mensen in Congo mogelijk. “Het zijn moeilijke tijden voor iedereen,” besluit Ellen. “Maar als we elkaar helpen en steunen, ben ik ervan overtuigd dat we werken aan een betere wereld voor iedereen. Want als je geeft, krijg je ook terug.”

  Klik hier om Ellen Van Bael te steunen!