Belgische delegatie in Tanzania

Delegatie Light for the World België bezoekt projecten in Tanzania

  Een afvaardiging van Light for the World België heeft in februari een inspirerende reis naar Tanzania ondernomen om de vorderingen van onze ondersteunde projecten ter plekke te ervaren. Dankzij de generositeit van onze donateurs hebben we significante successen geboekt, hoewel er nog diverse uitdagingen te overwinnen zijn.

  Erwin Telemans en Rehema Semindu, oogprothesemaker in het CCBRT ziekenhuis

  In Dar-es-Salaam bracht ons team een bezoek aan het CCBRT-ziekenhuis, een langdurige partner van Light for the World. Onze ondersteuning heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de oogafdeling van dit ziekenhuis, waardoor het uitgegroeid is tot één van de meest vooraanstaande centra voor oogzorg in Afrika. Een sleutelaspect van dit succes is de focus op sociaal ondernemerschap, een kernwaarde van zowel CCBRT als Light for the World. Een recente ontwikkeling is de bouw van een nieuwe VIP-vleugel, die populair is bij de groeiende middenklasse van Tanzania. De inkomsten uit deze vleugel worden geïnvesteerd in de verbetering van oogzorg voor minderbedeelde Tanzanianen.

  Een ander hoogtepunt was het bezoek aan het regionale ziekenhuis in Morogoro, ongeveer vijf uur rijden ten westen van Dar-es-Salaam. Dit ziekenhuis, ook ondersteund door Light for the World, maakte indruk met zijn toegewijde personeel. Ze deelden enthousiast de behaalde resultaten van het afgelopen jaar en bespraken de uitdagingen die nog voor ons liggen. Een belangrijk onderdeel van ons gesprek was het Early Detection Programme. Dit initiatief, dat eind vorig jaar mede dankzij de steun van de familie Desmet van start ging, richt zich op het vroegtijdig opsporen van oogproblemen bij kinderen. De eerste resultaten zijn veelbelovend: tussen september en december 2023 zijn 23.000 kinderen gescreend op oogziektes. Bij 54 van hen werd een probleem vastgesteld en zij zijn doorverwezen voor de benodigde medische zorg.

  Onze CEO op bezoek in het ziekenhuis in Morogoro

  Erwin Telemans, CEO van Light for the World, deelt zijn indrukken: “Het is inspirerend om te zien hoe onze inspanningen, met de steun van onze donateurs, tastbare resultaten opleveren. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de realiteit dat de behoeften enorm blijven. Elke stap vooruit benadrukt de urgentie van ons voortdurende werk en de noodzaak van aanvullende steun.”

  Dit bezoek onderstreept onze toewijding aan het verbeteren van de oogzorg in Tanzania en benadrukt het belang van voortdurende steun en samenwerking. Samen maken we een verschil!

  Jouw steun maakt een wereld van verschil. Met jouw bijdrage kunnen we doorgaan met het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een visuele beperking in Tanzania en daarbuiten. Elke gift, groot of klein, helpt ons om licht te brengen in de levens van zij die het meest nodig hebben. Sluit je vandaag nog aan bij onze missie door een donatie te doen op onze donatiepagina. Samen kunnen we een heldere toekomst creëren voor iedereen!