1,4 MILJOEN KINDEREN ZIJN BLIND.

WORD OPTICIEN
VOOR DE WERELD.

Afrikaans kind met cataract

GEEF KINDEREN KANSEN

 

Als opticien wil je het zicht van je klanten optimaliseren en beschermen. Je wil hen de beste zorg geven voor een optimale gezondheid van hun ogen.

Wat als je hetzelfde kon doen voor duizenden kinderen in Afrika?

Wereldwijd zijn naar schatting 1,4 miljoen kinderen blind. Oorzaken zijn vitamine A-tekort, aangeboren of traumatische cataract, onbehandelde ooginfecties of niet-vastgestelde oogafwijkingen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan 40 procent van alle gevallen van kinderblindheid verholpen worden.

Als opticien kan jij hen helpen. Strijd met ons tegen vermijdbare kinderblindheid in Afrika. Stap mee in het project ‘Opticiens voor de Wereld’. Samen maken we een zichtbaar verschil.

Zo help jij ogen openen.

DOE AAN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

 

Klanten kijken tegenwoordig naast prijs en service, ook naar de maatschappelijke bijdrage van bedrijven. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een economische troef. Door aandacht te hebben voor problemen die je eigen winkel overstijgen, krijgt je optiekzaak een menselijker gezicht.

Samen informeren we jouw klanten en onze donateurs over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg. Sensibilisering levert een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de kloof tussen arm en rijk. Het toont een warm signaal van solidariteit

Om die communicatie met je klanten te vergemakkelijken, stellen we kant-en-klare communicatiemiddelen voor. We zorgen voor een gepersonaliseerd partnerplaatje, affiches & boekjes, een Facebookheader en -post om te gebruiken in je eigen communicatie,…. Je zaak krijgt ook extern extra visibiliteit door onder andere een vermelding op onze website en Facebookpagina, een publicatie in ons jaarverslag en in Magazien, ons driemaandelijks magazine.

Tweemaal per jaar wordt ons partnerschap extra in de verf gezet tijdens de voorjaarsactie en op de Werelddag van het Zicht, de tweede donderdag van oktober.

Afrikaanse baby met oogverband
Afrikaanse vader met peuter op de arm na cataractoperatie

SAMEN MAKEN WE EEN ZICHTBAAR VERSCHIL

 

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat wij in Afrika aan de slag kunnen. Wij leiden gemeenschapswerkers op die kinderen met oogproblemen tijdig opsporen. De lokale oogartsen die wij steunen opereren kinderen met cataract. Jouw financiële steun maakt twee zo’n operaties en de aankoop van het nodige medische materiaal mogelijk. Om hun restzicht optimaal te benutten, krijgen de kinderen vervolgens visuele therapie.

We geven brillen en andere visuele hulpmiddelen zoals een loep of handtelescoop. We zorgen ervoor dat kinderen met een blijvende visuele beperking samen met ziende leeftijdsgenootjes naar school gaan via inclusief onderwijs.

Neem vandaag nog contact met ons op om een partnerschap te bespreken.