SPORT
FOR LIGHT.

Wat is Sport for Light?

Elke stap, trap of zwemslag die je uitvoert kan een zichtbaar verschil maken in het leven van mensen in Congo, Rwanda en Tanzania. Hoe dit kan? Door je sportieve uitspattingen te laten sponsoren ten voordele van Licht voor de Wereld! Dat kan bovendien samen met het enthousiaste team van Licht voor de Wereld tijdens grote sportevenementen.

Voordelen van je in te schrijven via Licht voor de Wereld:

  • Je bespaart zelf heel wat tijd omdat wij je borstnummer ophalen
  • We voorzien op de meeste evenementen een plek waar je veilig je bagage kan achterlaten, je kan omkleden en naar toilet kan gaan
  • We moedigen je langs het parcours ontzettend hard aan
  • Je steunt er onze projecten voor de meest kwetsbare mensen in Afrika mee
  • Met 150 euro schenk je een zichtreddende cataractoperatie aan een kind

20 km door Brussel

Dit evenement bestaat ondertussen bijna 22 jaar! Op 29 mei neemt Licht voor de Wereld deel aan de 20km door Brussel. Ontdek samen met ons de hoofdstad op een andere manier.

Foto’s van de 20 km en 10 Miles 2022

Sport for Light op Strava

Wist je dat je ook lid kan worden van onze Strava club? Zo kan je andere mensen motiveren en inspireren om ook ten voordele van Licht voor de Wereld te sporten.

Actie in de spotlight

Elke minuut wordt ergens in de wereld een kind blind. Cataract, een vertroebeling van de ooglens, is één van de belangrijkste oorzaken van blindheid bij kinderen in Afrika. Nochtans kan een oogarts deze ziekte behandelen met een relatief eenvoudige operatie die slechts 150 euro kost.

Daarom sport ik voor Licht voor de Wereld en help ik bij de strijd tegen vermijdbare blindheid. Met elke kilometer wil ik ogen openen. Met jouw steun wil ik zoveel mogelijk oogoperaties schenken. Help mij dit te verwezenlijken en sponsor mijn actie. Samen geven wij zicht op een betere toekomst. Bedankt voor jouw bijdrage.

Wens je op de hoogte te blijven van de sportieve evenementen waar Licht voor de Wereld in de toekomst aan deelneemt?

Stuur een mailtje naar sportforlight@lightfortheworld.be met je naam en voornaam en we houden je hierover op de hoogte.

Jouw eigen Sport for Light

Kan je niet deelnemen aan de groepsactiviteiten? Geen probleem! Je kan steeds je wandel-, loop- en fietsprestaties laten sponsoren door een actie op te zetten ten voordele van Licht voor de Wereld.