EEN BIJZONDER
CADEAU!

Met de bijzondere cadeaukaart van Licht voor de Wereld geef je twee keer. Je verrast de ontvanger met een symbolisch cadeau in de vorm van een wenskaart en je schenkt zicht aan een kind of volwassene met een oogprobleem in Afrika. Er zijn verschillende cadeaukaarten waaruit je kan kiezen. Je vindt er zeker één die binnen jouw budget past.

De cadeaukaarten zijn vanaf 2024 niet meer beschikbaar!

HOE WERKT HET?

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden en selecteer jouw cadeaukaart naar keuze.

Je zal dan worden doorverwezen naar ons betalingsplatform en ontvangt een bevestigingsmail met een link, waar je je kaart kan downloaden.

Die kan je uitprinten of doorsturen naar vrienden of familie. Zo maak je twee gezinnen blij. Eentje hier in België en eentje in Congo, Rwanda of Tanzania.

KIES HIER JE CADEAUKAART

Een zichtreddende operatie (volwassene)

Cataract is in Afrika de belangrijkste oorzaak van blindheid. De helft van de 39 miljoen blinde mensen wereldwijd is erdoor getroffen. Cataract is een vertroebeling van de ooglens. Een relatief eenvoudige ingreep die slechts 20 minuten duurt, kan het zicht herstellen.

Een zichtreddende operatie (kind)

Naar schatting zijn wereldwijd 1.5 miljoen kinderen blind. Elke minuut komt daar een kind bij. Cataract is in Afrika de belangrijkste oorzaak van blindheid. Dankzij een cataractoperatie en intensieve visuele therapie zien kinderen opnieuw of voor het eerst.

Een bril

Wereldwijd hebben ongeveer 120 miljoen mensen een slecht zicht enkel en alleen omdat ze geen toegang hebben tot een oogarts en/of opticien. Hun oogafwijkingen zijn relatief eenvoudig vast te stellen en te corrigeren met een bril. Kinderen hebben na een cataractoperatie vaak nog een brilletje nodig om hun zicht te verbeteren.

Visuele therapie

Al onze partnerziekenhuizen hebben een afdeling visuele therapie, die kinderen gratis behandelt. Met afplakken behandelen onze therapeuten amblyopie (lui oog) en met visuele stimulatie proberen ze het restzicht te verbeteren van kinderen met een blijvende visuele beperking.