fbpx

VIER MEE!

LICHT VOOR DE WERELD BESTAAT 25 JAAR!

VIER MEE!

LICHT VOOR DE WERELD BESTAAT 25 JAAR!

Vier de 25ste verjaardag van Licht voor de Wereld met ons mee!

Een namiddag vol spel en plezier

Op 16 oktober kan je terecht in het Koninklijk Museum van Midden-Afrika in Tervuren voor een boeiende namiddag vol activiteiten.
Bekijk de geweldige film van Jorgo Kokkinidis, krijg een rondleiding in het museum, bezoek onze mooie fototentoonstelling en kruip in de huid van een persoon met een visuele beperking. Tickets zijn nu verkrijgbaar!

Het fundraising dinner van het jaar

Geniet op 5 november 2022 van een buitengewoon Fundraising dinner in het Afrikapaleis in Tervuren. Vooraanstaande sprekers zullen onze verwezenlijkingen van de afgelopen 25 jaar, onze doelstellingen en toekomstplannen toelichten, en uitleggen hoe onze organisatie en partners het leven van de meest kwetsbaren onder ons veranderen. Er wordt ook een heerlijk driegangenmenu geserveerd en een muzikaal optreden, beide met een Afrikaanse toets!

Wil je meedoen? Reserveer je dinner door 150 euro per persoon over te maken op rekeningnummer BE95 5230 4029 215 met vermelding van je naam + ‘Feest 25 jaar’.
Particulieren hebben recht op een fiscaal attest van 70 euro per betaalde inschrijving. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen via info@lightfortheworld.be of per telefoon: +32 2 415 97 05.

Foto: Hilde Lenaerts

Licht voor de Wereld geeft zicht op een betere toekomst

26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden hebben een vorm van vermijdbare blindheid. Slechts 10 procent van de kinderen met een beperking gaat naar school. Samen met partners in Congo, Rwanda en Tanzania en de steun van zoveel mensen hier in België strijdt Licht voor de Wereld al 25 jaar tegen dit onrecht.

LICHT OP ONZE GESCHIEDENIS

1997

Oprichting Licht voor de Wereld onder de Christelijke Blindenmissie en start eerste project: CCBRT-ziekenhuis in Dar es Salaam, Tanzania.

2003

Eerste cataractoperatie bij kinderen in Kabgayi oogziekenhuis in Gitarama, Rwanda

2009

Start samenwerking met Sainte Yvonne oogziekenhuis in Lubumbashi, Congo

2010

Samenwerking met Tanzania Society for the Blind rond inclusief onderwijs en nieuw partnerschap met Saint Raphaël oogziekenhuis in Mbuji-Mayi, Congo

2012

Opening oogziekenhuis Saint Joseph in Likasi, Congo

2016

Opening Mwangaza oogziekenhuis in Kolwezi, Congo

2017

Start van het project inclusief onderwijs in Kabgayi en begin van de steun aan de school voor blinde en slechtziende kinderen in Rwamagana, Rwanda (in samenwerking met Fracarita Belgium)

2018

Start samenwerking met Saint Joseph’s Mission Hospital in Songea en Saint Francis ziekenhuis in Ifakara, Tanzania

2020

Oprichting lokaal bureau in Tanzania.

2022

Nieuw oogziekenhuis in Kananga, Congo.