Zorg dragen voor de ogen in België én Afrika

5 koppig team van Optiek Van der Linden

Zorg dragen voor de ogen in België én Afrika

Optiek Van der Linden uit Zele is één van onze nieuwe ‘Opticiens voor de Wereld’. Zaakvoerder en Opticien-optometrist Philip Van der Linden legt uit waarom hij het belangrijk vond om het label te halen: “Via Licht voor de Wereld hebben we geleerd dat blindheid in ontwikkelingslanden een impact  heeft op de hele familie. Een blind familielid kan niet deelnemen aan het dagdagelijks leven of bijdragen aan het inkomen van het gezin. Vaak moeten de kinderen of kleinkinderen instaan voor hun blinde ouder of grootouder. Zo kunnen ze niet naar school. Schrijnende situaties. Bovendien zijn handicaps vaak het gevolg van angst en bijgeloof, een gebrek aan informatie, slechte hygiëne en een tekort aan gespecialiseerd medisch personeel en infrastructuur. Vandaar dat we spreken over “onnodig blind” zijn.

Van der Linden

Licht voor de Wereld strijdt al meer dan 20 jaar tegen vermijdbare blindheid. Daar willen wij als optiekzaak aan meehelpen. Als Opticien voor de Wereld dragen niet enkel zorg voor de ogen van mensen hier in België maar nu dus ook in Afrika.”


Over het label ‘Opticien voor de Wereld’
Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’