Zes studentenkamers in Lubumbashi

Zes studentenkamers in Lubumbashi

Licht voor de Wereld steunt het Nuru Instituut voor blinde en slechtziende kinderen in Lubumbashi sinds 2003.  Op dit ogenblik zijn er bouwwerken aan de gang op het terrein naast de school.

Er komen zes kamers voor ziende universiteitsstudenten die huur zullen betalen. De inkomsten kan het instituut gebruiken voor haar werking. Via de bouw vergroten we  de duurzaamheid van het project.

Naast de studentenkamers huisvest dit gebouw ook een kantoor en vergaderruimte van Licht voor de Wereld. Hier zullen ook de opleidingen voor het personeel van al onze partners doorgaan.  Verder komt er ook een opslagruimte.

De binnenkant van het gebouw dat wordt opgetrokken

Nuru Instituut

Het Nuru Instituut is het enige centrum in het zuiden van Congo, dat gespecialiseerd is in schoolse en professionele reïntegratie van blinde en slechtziende kinderen. 66 leerlingen zijn in het Instituut ondergebracht, 36 in het lager en 30 in het secundair onderwijs.

Naar schatting gaat in ontwikkelingslanden slechts 10 procent van alle kinderen met een beperking naar school. De onderwijsstructuren zijn niet aangepast aan hun bijzondere noden. Licht voor de Wereld zet zich in Congo, Rwanda en Tanzania in om kindereren met een visuele beperking op de schoolbanken te krijgen.

Help je mee? Met 20 euro laat je een slechtziend of blind kind een maand lang naar school gaan.
Doe nu een gift!