ZEISS schenkt meettoestellen voor optiekzaken

    Hartelijk dank aan ZEISS voor de genereuze donatie van twee ZEISS VISULENS 500 toestellen. Die zijn ondertussen goed aangekomen en in gebruik in onze partnerziekenhuizen in Lubumbashi en Kolwezi, Congo.

    Met dit toestel kan op een heel nauwkeurige en efficiënte manier de correctie van alle soorten brillenglazen opgemeten worden. In de praktijk wordt de VISULENS 500 vooral gebruikt om de correctie van de huidige bril op te meten en om de juistheid van de geleverde brillenglazen te controleren. Een ontzettend nuttig toestel dus voor de optiekzaken van de oogziekenhuizen die we ondersteunen.

    Stephen De Milt van ZEISS België legt uit waarom het bedrijf ons werk ondersteunt:
    “ZEISS is een stichting waardoor een groot deel van onze opbrengst terugvloeit naar het ontwikkelen van nieuwe producten. Maar sociaal engagement is tevens één van de grondbeginselen van ons bedrijf. ZEISS draagt het project van Licht voor de Wereld, om oogzorg te bieden aan mensen die er moeilijk toegang toe hebben, dan ook een warm hart toe. Met deze donatie hopen wij op een heel concrete manier ons steentje bij te dragen aan kwaliteitsvolle oogzorg voor iedereen.