fbpx
 

Yvelise kan naar school!

Yvelise

Yvelise kan naar school!

Wist u dat in ontwikkelingslanden slechts tien procent van de kinderen met een beperking naar school gaat?

Met uw steun kunnen we het leven van deze kinderen veranderen. Vele van hen  kunnen met goede medische zorg, de juiste visuele hulpmiddelen en wat extra ondersteuning gewoon met hun leeftijdgenootjes naar schoolgaan.

Yvelise is daar een prachtig voorbeeld van. Ze is vijftien en woont in het zuiden van Rwanda. “De hulp die ik heb gekregen, heeft mijn leven veranderd”, vertelt de jonge meid. “Onderwijs moet er voor iedereen zijn. Dankzij de steun van Licht voor de Wereld kan ik studeren zoals alle andere kinderen, en een gewoon leven te leiden.”

(lees verder onder het filmpje)

De jonge Yvelise gelooft lang dat ze niet goed kan lezen en anders is dan haar klasgenootjes. Ze moet vaak opstaan en naar voren in de klas gaan om iets op het bord te kunnen lezen. Bovendien heeft ze regelmatig last van rode, jeukende en pijnlijke ogen.

Gelukkig kan ze op consultatie in het oogziekenhuis in Kabgayi. Licht voor de Wereld steunt dit ziekenhuis al vele jaren. Jaarlijks voeren plaatselijke oogartsen hier meer dan 6.000 operaties uit,dankzij de steun van mensen als u.

Yvelise is vastbesloten dat haar visuele beperking haar toekomst niet in de weg mag staan. Ze is erg ambitieus, studeert hard en behaalt schitterende cijfers. “Het liefst zou ik economie gaan studeren in de Verenigde Staten, aan de John Hopkinsuniversiteit. Daarna wil ik terugkomen naar Rwanda en mijn land verder helpen ontwikkelen. Dat is mijn grote droom.”

(lees verder onder het filmpje)

In Rwanda leven nog duizenden slechtziende kinderen die dromen van een kans om te studeren en van een toekomst. Steun hen vandaag nog en doe een gift. Met uw regelmatige steun van twintig euro per maand kan een slechtziende leerling zoals Yvelise de juiste begeleiding en hulpmiddelen  krijgen en naar school gaan.

Foto: Karen Vandenberghe