“We willen onze klanten sensibiliseren”

Stoot Optiek Opticiens voor de Wereld

“We willen onze klanten sensibiliseren”

“We beseffen soms niet hoe goed we het in België hebben. Kwalitatieve, betaalbare oogzorg is voor ons een evidentie, maar dat is het zeker niet voor iedereen in de wereld. Daarom engageren wij ons als Opticien voor de Wereld”, zegt Evert Stoot, zaakvoerder van Stoot Optiek.

“Met onze steun kan Licht voor de Wereld twee kinderen opereren aan cataract. Bovendien willen we ervoor zorgen dat onze klanten de organisatie leren kennen en steunen.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’