Vandersanden steunt bouw in Mbuji Mayi

Oogziekenhuis Mbuji Mayi clinique ophtalmologique

Vandersanden steunt bouw in Mbuji Mayi

Group Vandersanden, een internationale speler in de bouwmarkt, zal 50.000 euro bijdragen voor de bouw en operationele kost van het oogziekenhuis in Mbuji Mayi, Congo. Jean-Pierre Wuytack van Steenfabrieken Vandersanden werd recent nog uitgeroepen tot Limburgse Ondernemer van het Jaar.

“We zijn fier dat we kunnen meewerken aan dit prachtige project”, zegt Guy Wauters, CFO van Group Vandersanden. “We kozen ervoor het project in Mbuji Mayi te ondersteunen omdat Licht voor de Wereld duidelijk een langetermijnvisie heeft voor het oogziekenhuis. Er is een sterke focus op de opleiding van lokale mensen, zowel technisch, medisch, financieel als op gebied van management. Licht voor de Wereld wil de capaciteit van hun lokale partners versterken en ervoor zorgen dat het project duurzaam is en gedragen door de plaatselijke bevolking. Daar staan wij volledig achter.”

Jean-Pierre Wuytack (CEO)  en Guy Wauters (CFO) bij Group Vandersanden.

Onze directeur Isabelle Verhaegen is blij met de steun: “We steunen met Licht voor de Wereld sinds 2009 het Saint-Raphaël oogziekenhuis in Mbuji Mayi, de tweede grootste stad van Congo. Er is daar echt nood aan een nieuw oogziekenhuis. Dankzij onze schenkers konden we al twee gebouwen openen, maar we werken nog volop aan extra ruimtes voor onder andere consultaties, een optiekzaak, operatiezalen en de sociale dienst. Het partnerschap met Group Vandersanden zal een enorme steun zijn in de verdere bouw van het oogziekenhuis.

Het plan voor het ziekenhuis in Mbuji Mayi (Congo).

Een familiebedrijf waar duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal staat

Vandersanden, opgericht in 1925 en geleid door de derde generatie, is een toonaangevende internationale speler in de bouwmarkt. De Belgische leider in handvormbakstenen heeft 650 medewerkers, verspreid over 9 productielocaties en kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. De groep heeft een geconsolideerde omzet van 170 miljoen euro na acquisities. Dankzij haar professionele ‘People, Planet & Profit’–beleid staan sinds 1925 duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal in de activiteiten van het familiebedrijf. Vandersanden heeft een duidelijke en sterke visie waarbij alles gebouwd is op basis van een lange termijnvisie rond investeren in activiteiten met een hoge meerwaarde en rendabiliteit.

Jean-Pierre Wuytack (CEO) van Group Vandersanden en Isabelle Verhaegen van Licht voor de Wereld.