“Oogzorg voor iedereen is essentieel”

Vandecruys Optiek

“Oogzorg voor iedereen is essentieel”

Vandecruys Optiek engageert zich niet alleen als “Opticien voor de Wereld” maar gaat een dubbel engagement aan via “co-branding”. Zaakvoerder Ceel Vandecruys legt uit waarom: “Als optometrist voel ik mij nauw verbonden met het nobele doel van Opticiens voor de wereld. Oogzorg toegankelijker maken voor iedereen is essentieel voor de toekomst van deze Afrikaanse regio’s.

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ en co-branding

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, 1 euro schenken aan Licht voor de Wereld. Met deze bijdrage kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’