fbpx
 

Aanbod presentaties voor verenigingen

Oudere vrouw glimlacht met op de achtergrond een leestest.

Aanbod presentaties voor verenigingen

Ben je lid van een vereniging en nog op zoek naar een interessante activiteit voor je leden? Dan kan je bij Licht voor de Wereld terecht voor een gevarieerde presentatie over één van onze belangrijkste zintuigen: het zicht.

Licht voor de Wereld gaat voor jou op zoek naar een oogarts uit de buurt die op vrijwillige basis een presentatie over oogzorg in België geeft. Wij bezorgen de dokter een basispresentatie die als leidraad dient en hij of zij kan aanvullen met eigen expertise. De anatomie en de functie van het oog, de meest voorkomende oogaandoeningen zoals cataract en glaucoom, de preventie en de behandeling ervan,… Het zijn allemaal aspecten die aan bod komen.

moeder met lachend kindje op haar armAansluitend geeft een medewerker van Licht voor de Wereld uitleg over het werk ten voordele van mensen met visuele problemen in Afrika. Oogzorg in België en in ontwikkelingslanden is op vele vlakken gelijklopend maar er zijn ook grote verschillen. In Congo bijvoorbeeld, is er slechts één oogarts voor één miljoen mensen terwijl dat in België één oogarts voor 10.000 mensen is. We nemen je mee naar een werelddeel waar kwaliteitsvolle, toegankelijke zorg veel minder evident is.


Praktisch:
De presentatie van de oogarts duurt ongeveer een uur, met aansluitend kans tot vragen stellen. Na eventueel een korte pauze, spreekt een medewerker van Licht voor de Wereld een twintigtal minuten over het werk in Congo, Rwanda en Tanzania.

Aangezien de oogarts op vrijwillige basis meewerkt aan dit concept, gaat jouw bijdrage integraal naar de werking van Licht voor de Wereld in Afrika. Op aanvraag kunnen wij zelf voor een beamer en laptop zorgen. Een witte muur of projectiescherm moet ter plaatse aanwezig zijn.
We vragen een aanwezigheid van tenminste 20 deelnemers.

Bij interesse, contacteer Hilde Goeminne of telefonisch op 0474/86.02.33
Vraag tijdig een presentatie aan.

Tags: