Oxurion opent al vijf jaar mee ogen

Oxurion

Oxurion opent al vijf jaar mee ogen

Al sinds 2014 ondersteunt Oxurion (het vroegere Thrombogenics) Licht voor de Wereld in de strijd tegen vermijdbare blindheid in Afrika. Hun giften waren een belangrijke steun in het  uitbouwen van de afdeling oogziekten in het CCBRT ziekenhuis in Tanzania. Bovendien financierden ze de studie van een veelbelovende dokter, zodat hij zich kon specialiseren als oogarts.

Ook in 2019 zullen we mede dankzij Oxurion een aantal ambitieuze projecten kunnen realiseren. Samen openen we ogen en geven we mensen zicht op een beter leven.

Wat doet Oxurion?

Oxurion is een Belgisch R&D-bedrijf dat zich focust op het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor ziekten van de achterkant van het oog. Het bedrijf bracht het baanbrekende product Jetrea op de markt, dat bepaalde patiënten met de ziekte symptomatische VMT door een éénmalige injectie een mogelijk alternatief biedt voor een oogoperatie. VMT (vitreomaculaire tractie) is een progressieve aandoening aan de achterkant van het oog die bij gebrek aan behandeling meestal leidt tot visuele vervormingen, verslechtering van de gezichtsscherpte en in sommige gevallen centrale blindheid.

Het bedrijf werkt nu volop aan betere behandelingen voor oogziekten gelinkt aan diabetes. Wereldwijd lijden steeds meer mensen aan diabetes, waardoor ze ernstige oogproblemen kunnen krijgen of zelfs blind kunnen worden.

Tags: