Optiek Lemmer strijdt mee tegen kinderblindheid

Optiek Lemmer strijdt mee tegen kinderblindheid

Sinds 15 maart mogen we optiek Lemmer uit Hasselt tot onze groep ‘Opticiens voor de Wereld’ rekenen. De zaakvoerders, Eline en Christian Lemmer, steunen via het label onze strijd tegen kinderblindheid in Afrika. “Elk kind waar ook ter wereld heeft recht op oogzorg. Samen met Licht voor de Wereld willen we een stap in de goede richting zetten,” vertelt het koppel.

Licht voor de Wereld riep in oktober 2017 het label ‘Opticiens voor de Wereld’ in het leven. In totaal steunen ondertussen al 24 geëngageerde opticiens ons werk voor de meest kwetsbare mensen in Congo, Rwanda en Tanzania. Om het label te behalen schenken optiekzaken op jaarlijkse basis financiële steun en sensibiliseren ze hun klanten over het gebrek aan oogzorg in Afrika.

Optiek Lemmer gaat echter nog een stap verder. Eline en Christian Lemmer zijn niet enkel ‘Opticien voor de Wereld maar ook een partner van Licht voor de Wereld. Sinds 1 december 2017 schenken ze één euro per verkochte bril.

“Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten met een klare kijk weer naar buiten stappen. Vooral als we kinderen kunnen helpen, beseffen we opnieuw waarom we voor het beroep ‘opticien’ kozen. Het werk van Licht voor de Wereld past volledig binnen onze filosofie. Ook in Afrika moeten kinderen met oogproblemen op tijd opgespoord en behandeld worden. Want elk kind heeft het recht om de toekomst met een klare kijk tegemoet te gaan,” legt het koppel uit.

Hartelijk dank voor de steun Optiek Lemmer!

zwart wit logo optiek Lemmer