Optiek Jan Sels

“Een goed doel dat aanleunt bij ons beroep”

  Optiek Jan Sels ontvangt van Licht voor de Wereld het label van ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Ranst is fier op hun prachtige engagement:

   “Optiek Jan Sels steunt al jaren goede doelen. Met Licht voor de Wereld steunen we nu ook een goed doel dat helemaal aanleunt bij ons beroep. Wij weten hoe belangrijk goed zien is voor mensen, niet alleen bij ons in de winkel, maar waar ook in de wereld. Daarom is dit een project dat we een warm hart toe dragen en waarmee we ons graag verbinden.”

   Over Optiek Jan Sels

  Optiek Jan Sels uit Ranst werd opgericht in 1980 door Jan en zijn vrouw Tine. Een tiental jaren later kwam Katrien mee in het team , en ondertussen is zij ook uitgegroeid tot een vaste waarde. Al van toen ze klein waren, liepen zonen Michiel en Evert rond in de winkel. Door de jaren heen leerden de jongens de klanten én het vak kennen. Na hun studies Optiek en Optometrie in Brussel maakten zij het huidige team compleet. De zaak is op die manier dan ook verzekerd van opvolging en zal in december 2020 zijn 40-jarig bestaan vieren.

   (lees verder onder de foto)

  Optiek Sels - gevel

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.