Optiekhuis Vleeracker geeft kinderen kansen

optiek Vleeracker

Optiekhuis Vleeracker geeft kinderen kansen

Optiekhuis Vleeracker uit Kessel-Lo is één van onze nieuwe ‘Opticiens voor de Wereld’. Herbert & Sofie leggen uit waarom ze absoluut het label wilden behalen: “Het is vandaag nog steeds niet vanzelfsprekend dat elk kind ter wereld goede oogzorg krijgt. Via Licht voor de Wereld willen wij een bijdrage leveren in de strijd tegen kinderblindheid in Afrika!”

Optiekhuis Vleeracker

 

 

 

 


Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.
Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’.