fbpx
 

Optiek Dirk Van Belleghem steunt ons werk

Optiek Dirk Van Belleghem

Optiek Dirk Van Belleghem steunt ons werk

Optiek Dirk Van Belleghem is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Borsbeek ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Dirk Van Belleghem, de zaakvoerder van de optiekzaak vertelt waarom hij de projecten van Licht voor de Wereld steunt:

“Een goed zicht is belangrijk voor de levenskwaliteit en ontwikkeling van een kind. Helaas is kwaliteitsvolle oogzorg niet overal vanzelfsprekend. Ik ben blij een organisatie te kunnen steunen die oogzorg toegankelijk maakt en zo de kansen van een kind aanzienlijk verhoogt.”

(lees verder onder de foto)

Winkel Optiek Dirk Van BelleghemOver het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.