fbpx
 

“We dragen graag ons steentje bij”

Optiek 33

“We dragen graag ons steentje bij”

Optiek 33 ontving van Licht voor de Wereld het label ‘Opticien voor de Wereld’. De kleine familiezaak in Sint-Niklaas werd opgericht in 1983. Zaakvoerders Ken en Linda voeren het beroep van opticien met veel passie uit. Met hun steun aan Licht voor de Wereld willen zij mee het verschil maken:

“We vinden het fijn en voor een stuk ook onze plicht het verschil te maken voor mensen die in moeilijkere omstandigheden leven dan wij. Cataract is in Europa een relatief klein probleem dat chirurgisch makkelijk verholpen kan worden. In landen waar toegang tot goede gezondheidszorg niet evident is, kan Licht voor de Wereld een wereld van verschil maken. We dragen hier graag ons steentje bij.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.