fbpx
 

“We kennen het belang van goede oogzorg”

“We kennen het belang van goede oogzorg”

Yalora, de optiekzaak aan de Schrieksebaan in Tremelo is ‘Opticien voor de Wereld’. ‘Yalora’ verwijst naar de drie dochters van uitbater Frank Baert: Yana, Louka en Rani. Frank legt uit waarom hij de projecten van Licht voor de Wereld in Afrika wil steunen:

“Als opticien zijn we dagelijks in de weer om mensen goed te laten zien, want goed zien is van essentieel belang. We kennen het belang van goede oogzorg. We weten hoe cruciaal dit is voor een kwalitatief leven. In Afrika leven velen echter nog met een visuele beperking zonder dat ze enige hulp krijgen. Als nieuwe optiekzaak die maatschappelijk ondernemen en sociaal engagement zeer belangrijk vindt, zijn we daarom blij Licht voor de Wereld te kunnen steunen. Omdat goed zien een recht moet zijn voor iedereen!”

(lees verder onder de foto)

Yalora - Alain Trappenier

Foto: Alain Trappenier

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.