Optiek Vandorpe: twee zussen met een missie

Optiek Vandorpe

Optiek Vandorpe: twee zussen met een missie

Optiek Vandorpe behaalt het ‘Opticien voor de Wereld’ label. Via het label steunt de optiekzaak uit Sint-Amandsberg het werk van Licht voor de Wereld in Afrika. Zaakvoersters en zussen Maud en Melanie leggen uit waarom zij Licht voor de Wereld steunen.

Vooral het confronterende besef, als mama en opticien zijnde, dat we via Licht voor de Wereld iets kunnen veranderen aan de verschrikkelijke omstandigheden en ziektes bij Afrikaanse kinderen, heeft ons ertoe bewogen deel te nemen. Hier in ons landje is alles vanzelfsprekend, hebben wij goede medische verzekeringen en is cataractoperatie een standaard ingreep geworden. Waarom ook daar niet?

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ en co-branding

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, 1 euro schenken aan Licht voor de Wereld. Met deze bijdrage kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’