fbpx
 

Jonge ondernemer met sociaal engagement

Optiek Pollers

Jonge ondernemer met sociaal engagement

Optiek Pollers, een nieuwe optiekzaak in Houthalen, behaalt het label ‘Opticien voor de Wereld’. Zaakvoerster Sanne legt uit waarom ze als jonge ondernemer ook graag een sociaal engagement wil aangaan:

“Tijdens mijn studies Bachelor Optiek & Optometrie heb ik de kans gekregen om mijn stage te lopen in een oogziekenhuis in een ontwikkelingsland. Ik heb dan ook zelf ervaren hoe ondermaats de oogzorg kan zijn. Wat wij in het Westen vanzelfsprekend vinden, is voor sommigen een voorrecht. Dankzij onze bijdrage kan Licht voor de Wereld goede oogzorg bieden, ook aan de allerarmste mensen in Afrika.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.