Optiek De Pauw: “Zien is een recht voor iedereen”

Optiek De Pauw: “Zien is een recht voor iedereen”

Optiek De Pauw behaalt het ‘Opticiens voor de Wereld’ label. Hiermee ondersteunt de optiekzaak in hartje Leuven het werk van Licht voor de Wereld in Afrika. Zaakvoerster Brigit De Pauw legt uit waarom zij dit belangrijk vindt:

“Zien is een recht voor iedereen. Ook armere blinde en slechtziende mensen in Afrika hebben recht op kwaliteitsvolle oogzorg. Dat ondersteunen wij graag.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

 

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’