Label voor Optiek Ockerman

Optiek Ockerman Opticien voor de Wereld

Label voor Optiek Ockerman

Optiek Ockerman krijgt het label ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak krijgt het label uitgereikt door Licht voor de Wereld voor de bijdrage in de strijd tegen kinderblindheid in Afrika.

De optiekzaak uit Sint-Gillis-Dendermonde startte in 1985 en groeide uit tot een familiebedrijf met vader Bart, moeder Tineke, zoon Pieter-Jan en dochter An-Katrien. Zaakvoerder Bart Ockerman vertelt waarom ze Licht voor de Wereld steunen:

“Dankzij onze bijdrage kan een lokale oogarts twee kindercataractoperaties uitvoeren. Twee kinderen die opnieuw kunnen zien. Dat is ongelooflijk waardevol. We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen.”

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

 

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’.