fbpx
 

“Goed zicht is basis voor ontwikkeling”

Optiek Mon Tuur

“Goed zicht is basis voor ontwikkeling”

Optiek Mon Tuur is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Kortrijk, vroeger gekend als Optiek Staelens, krijgt het bijzondere label van Licht voor de Wereld.

Zaakvoerster Louise Vantomme is fier op haar zaak: “Zelf heb ik elf jaar ervaring in de optiekwereld. Onze mascottes Mon en Tuur staan centraal in de winkel, vooral in de kinderhoek”.

Ze kiest er heel bewust voor om Licht voor de Wereld te steunen: “Een goed zicht vinden wij belangrijk en dit start al van jongs af aan. Een goed zicht is een basis voor een goede ontwikkeling. Goede oogzorg is bij ons vanzelfsprekend, en voor de slechtzienden en blinden is in België gepaste ondersteuning. In veel landen is dit niet zo. We dragen dan ook graag ons steentje bij om dit toegankelijker te maken over de hele wereld.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.