“Kinderen op weg helpen naar beter zicht”

    Optiek Mees engageert zich en ontvangt het label van ‘Opticien voor de Wereld’. Zaakvoerder Dries Boudry legt uit waarom zijn optiekzaak Licht voor de Wereld steunt:

    “We hebben ervoor gekozen om Licht voor de Wereld te steunen omdat dit een goed doel is dat aansluit bij onze sector, maar vooral omdat het voor kinderen belangrijk is om goed te zien. Iedereen die een bril of lenzen draagt kan zich voorstellen wat het is om niet goed te zien. Daarom willen we ons inzetten om deze organisatie te steunen. Zo helpen we de kinderen op weg naar een beter zicht en krijgen ze weer alle kansen op onderwijs en in het leven.”

    Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

    Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

    Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.