fbpx
 

Optiek Marrannes steunt Licht voor de Wereld

optiek marrannes

Optiek Marrannes steunt Licht voor de Wereld

Optiek Marrannes is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Izegem ontvangt het label van Licht voor de Wereld.

De zaakvoerder legt uit hoe de documentaire Losing Sight, over het werk van Licht voor de Wereld in Congo, hen overtuigde om zich in te zetten als Opticien voor de Wereld.

“Optiek Marrannes is in de wijde omgeving van Izegem een begrip. Klanten voorzien van een comfortabel, efficiënt zicht is voor ons een evidentie. Voor minder gaan we niet. We vinden het ook allemaal zo normaal. Met kennis, technische uitrusting en de topproducten van onze leveranciers, kunnen we onze klanten de beste zorg bieden.”

“De documentaire Losing Sight, over het werk van Licht voor de Wereld, deed ons inzien dat dat niet overal zo simpel is. Een aandoening als cataract wordt hier door onze artsen als het ware in een handomdraai verholpen. In Afrika leidt dit echter tot blindheid, analfabetisme en sociale uitsluiting, met alle rampzalige gevolgen die in één klap een volledig gezin treffen. Daarom willen wij met onze steun mensen helpen die getroffen worden door vermijdbare blindheid.”

 (lees verder onder de foto)

gevel optiek marrannes

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.