“Warm hart voor Afrika en passie voor oogzorg”

Lambrechts Optiek

“Warm hart voor Afrika en passie voor oogzorg”

Lambrechts Optiek uit Brecht schenkt voor iedere verkochte bril één euro aan Licht voor de Wereld. Zaakvoerder Steven Lambrechts is ervan overtuigd dat de missie van Licht voor de Wereld perfect past bij hem en zijn optiekzaak. “Ik heb een warm hart voor Afrika en een passie voor oogzorg.”

 “Al meer dan twintig jaar ben ik gelukkig samen met Hawa. Ik bezocht haar geboorteland Guinée al twee keer. De kwalitatieve oogzorg die wij hier in België kennen, is in vele Afrikaanse landen niet beschikbaar. Licht voor de Wereld brengt met passie, kennis en inzet echt verandering in het leven van de allerarmste mensen in Congo, Rwanda en Tanzania. Ik ben blij dat ik hieraan mijn steentje kan bijdragen.”

 Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ en co-branding

 De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

 Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

 Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, 1 euro schenken aan Licht voor de Wereld. Met deze bijdrage kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.

 We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’