Optiek Kristien

Optiek Kristien is ‘Opticien voor de Wereld’

  Optiek Kristien uit Hasselt is ‘Opticien voor de Wereld’. Sinds 2000 staat de optiekzaak voor een zuiver zicht. Samen met Licht voor de Wereld willen ze dit nu ook voor mensen met vermijdbare blindheid in de partnerlanden Congo, Rwanda en Tanzania mogelijk maken:

  Zaakvoerder Kristien Maris: “Na het winnen van de UNIZO Livia Award als ‘Beste vrouwelijk onderneemster van het jaar’ zijn we ons meer bewust geworden van de voorbeeldfunctie die wij zijn als gevestigde opticien in Hasselt.

  Recent hebben we het VCDO Charter ondertekend (VOKA Charter Duurzaam Ondernemen), dit omdat we sterk overtuigd zijn ook als kleine onderneming een verantwoordelijkheid te dragen en het verschil te kunnen maken. In het kader hiervan sprak mij “Light for the World’, een organisatie die in Afrika voor kinderen en volwassenen oogzorg voorziet, meteen aan. Wij zijn dan ook heel blij om ons steentje te kunnen bedragen aan dit fantastisch initiatief.”

  (lees verder onder de foto)

  Foto van winkelOver het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.