Optiek Jo Van Kerckhoven

Nieuwe Opticien voor de Wereld

  Optiek Jo Van Kerckhoven is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Lommel ontvangt het label van Licht voor de Wereld.

  Zaakvoerder Jo en zijn medewerkster Jolien zijn blij dat ze kunnen bijdragen aan Licht voor de Wereld:

  “Naast de steun aan plaatselijke sport- en cultuurorganisaties is dit een mooie aanvulling. Bovendien is de duidelijke link tussen dit goede doel en ons beroep een meerwaarde.”

  (lees verder onder de foto’s)

  Buitenkant van optiekzaak

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.