“Steentje bijdragen voor oogzorg in Afrika”

Optiek iXie

“Steentje bijdragen voor oogzorg in Afrika”

De gemotiveerde opticien-optometrist Tom Vanhecke uit Ternat twijfelde geen seconde om met zijn optiekzaak iXie toe te treden tot onze Opticiens voor de Wereld. “Tenslotte zorgen wij als opticien elke dag voor de ogen van talloze Belgen, het is dan ook een kleine moeite om ons steentje bij te dragen aan landen waarin de oogzorg nog niet zo ontwikkeld is. Dankzij de steun aan dit project zorgen we er samen voor dat veel kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania opnieuw zicht krijgen op een betere toekomst. Licht voor de Wereld zorgt dat deze kinderen een behandeling krijgen in kwaliteitsvolle ziekenhuizen en, indien nodig, een bril.

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’