Optiek Hostens is ‘Opticien voor de Wereld’

  Optiek Hostens is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Veurne ontvangt het label van Licht voor de Wereld.

  Zaakvoerders Lien en Stefaan zijn blij dat hun optiekzaak kan bijdragen aan Licht voor de Wereld:

  “Onze familiezaak is sinds 1978 uitgegroeid tot een gans team vol enthousiasme. Onze steun aan Licht voor de Wereld is een verlengstuk van wat we dag in dag uit doen. We willen iedereen de beste oogzorg bieden, ook wie het zich niet kan permitteren. Ook in de strijd tegen analfabetisme is beter zien een eerste vereiste. Daarmee begint ook voor hen een betere toekomst. Daar gaan we voor!

  (lees verder onder de foto’s)

  Optiekzaak Optiek Hostens

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.